Filistin Direnişi Şehit Aaron Bushnell’i Selâmlıyor


Hamas

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) olarak, 2003 yılında Refah’ta bir Siyonist buldozer tarafından ezilen ABD’li aktivist Rachel Corrie gibi ABD yönetiminin adaletsiz politikaları nedeniyle zor durumdaki mazlum Filistin halkının ve insanî değerlerin savunucusu olarak adı ölümsüzleşen ABD’li pilot Aaron Bushnell’in ailesi ve dostlarına kalpten taziyelerimizi sunuyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bushnell, kendi ülkesinin hükümetine cani Siyonist ordunun aynı şehre saldırmasını, katliam ve tecavüzlerde bulunmasını engellemek için baskı yapmak üzere canıyla bedel ödedi.

ABD Başkanı Joe Biden idaresi, Filistin halkımıza yönelik soykırım savaşında Nazi Siyonist oluşumunu destekleyen politikası nedeniyle, Gazze Şeridi’nde halkımıza yönelik katliamlara ve Siyonist etnik temizliğe ışık tutmak için canını feda eden Aaron Bushnell’in ölümünde tam sorumluluk taşımaktadır.

Pilot Bushnell’in hayatına mâl olan bu trajik olay, ülkelerinin halkımızın öldürülmesi ve soykırıma uğramasına katkıda bulunan politikalarını reddeden ve hükümetlerinin Nazi oluşumunun ve liderlerinin cezadan ve hesap vermekten muaf tutulmasını garanti etmek için koruma sağlayarak küresel insanî değerleri ihlâl etmesini kabul etmeyen ABD halkı arasında artan öfkenin bir ifadesidir.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkezî Medya Birimi

Bir ABD askerinin Filistin için kendini feda etmesi, en yüce fedakârlık ve madalyadır ve ABD yönetimine saldırganlığa karışmayı durdurması için şiddetli bir mesajdır.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, ABD Hava Kuvvetleri’nden Aaron Bushnell’in Washington D.C.’deki Siyonist elçiliğin önünde, “Filistin’e özgürlük” çağrısı yaptığı Gazze’ye yönelik savaşa karşı protestosunda kendini yakması, ABD’nin Gazze Şeridi’nde yürütülen Siyonist soykırım savaşına resmî dahli nedeniyle ABD’de halk arasında oluşan öfke durumunu saptadığını teyit etti.

Bu aynı zamanda Filistin davasının konumunun, özellikle ABD’li çevrelerde, küresel vicdanda giderek daha derin bir şekilde yerleştiğini göstermekte ve Siyonist oluşumun vahşi emperyalizmin elinde ucuz bir sömürge aracı olduğu gerçeğini göstermektedir.

Cephe, askerin ailesi ve onurlu bir duruş sergileyen ve Şerit’teki soykırımı durdurmak için mücadelesi ve baskısına ara vermeyen ABD’deki tüm taraftarlarıyla tam dayanışmasını ifade eder ve bir ABD askerinin ABD halkının ve dünyanın dikkatini Filistin halkının güç durumuna çekmek için hayatını feda etmesinin, trajik doğasına ve içerdiği büyük acıya rağmen en yüksek fedakârlık ve madalya olarak kabul ettiğini ve Gazze’deki savaş suçuna karışan ABD yönetimine yönelik en önemli şiddetli mesaj olduğunu; ABD’deki insanların uyandığını ve bu katılımı reddettiğini, kendi yönetimlerini Siyonist oluşuma verdiği bu desteği ve onun tarafını tutmasını durdurmaya çağırdığını teyit eder.

Cephe, Arap askerine, Filistin davası gibi asil bir dava uğruna hayatını feda eden bu ABD askerini örnek ve rol model olarak alması ve Arap topraklarından sadece birkaç kilometre ve sınırlarından metrelerce uzakta, dünyanın gözü kulağı önünde katledilen, kuşatılan ve aç bırakılan Filistin’e ve halkına destek olmak için bekleme ve acizlik siperlerini terk edip çatışma mevzilerine geçmesi mesajını gönderdi.

Filistin, kendisini dünyanın vicdanına derin bir şekilde kazıdığı süreçte muzaffer olacaktır ve tarih, onun yanında duran ve onun uğruna hayatlarını feda eden tüm sempatizanların ve dünyanın özgür insanlarının isimlerini altın harflerle yazacaktır.

26 Şubat 2024

Kaynak